About me (català)

(english) / (español)
BIO CURTA

Manel Fortia és un contrabaixista català afincat entre Nova York i Barcelona amb una llarga carrera com a intèrpret i improvisador en el jazz i la música moderna que l’ha portat a tocar amb grans figures nacionals i internacionals com Dave Liebman, Chris Cheek, Bill McHenry, Arturo O’Farrill, Eliot Zigmund, Antonio Lizana, Antonio Serrano… entre molts altres. També ha liderat els seus propis projectes com, per exemple, l’aclamat duo amb el prestigiós pianista Marco Mezquida. Ha gravat més de 40 àlbums i ha tocat en alguns dels Festivals de Jazz més importants d’Europa.

BIO MITJANA

Manel Fortia es un contrabaixista català afincat entre Nova York i Barcelona amb una llarga trajectòria com a intèrpret, improvisador i compositor dins del jazz i la música moderna que l’ha portat a tocar amb grans figures nacionals i internacionals com Dave Liebman, Eliot Zigmund, Chris Cheek, Bill McHenry, Arturo O’Farrill,  Chano Dominguez, Ari Hoenig, Marc Miralta, Dan Blake, Sarah Bernstein, Stephane Belmondo, Antonio Serrano, Emilio Solla, Antonio Lizana… entre molts d’altres. També ha liderat els seus propis projectes com, per exemple, l’aclamat duo amb el prestigiós pianista Marco Mezquida.

Ha tocat en multitud de prestigiosos Festivals Internacionals de Jazz com el de Barcelona, Madrid, Vitoria, San Sebastian, Terrassa, ViJazz Penedes, Ezcaray, Huesca, Santander, Talavera de la Reina, Malaga, Miranda de Ebro, Las Palmas, Oporto, Ponte de Lima, Valado des Frades, Catania, Rocella, Sud Tirol Jazz Festival, Lecco, Arcange… així també com a Jazz Clubs tan emblemàtics com Jamboree Jazz Club (Barcelona), Cafe Central (Madrid), Bogui Jazz (Madrid), Bilbaina Jazz Club (Bilbao), Jimmy Glass (Valencia), Rubicon (Santander), Filhoa (Coruña), Jazzazza (Murcia), Hot Five (Porto), Bimhuis (Amsterdam), Cafe Alto (Amsterdam), Cornelia Street Cafe (New York), Fat Cat (New York), Shapeshifter Lab (Brooklyn), Terraza 7 (Queens)…

Ha gravat més de 40 discos com a líder i sideman entre els quals en destaquen ‘My Old Flame’ amb Marco Mezquida, ‘Bulería Brooklyniana’ amb Marquès/ Fortià/ Pannier, ‘Beige’ amb Sergi Sirvent Smooth Trio i ‘Les Crisàlides’ amb Sabina Witt.

Becat per la prestigiosa Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on es va llicenciar i va tenir l’oportunitat d’estudiar amb mestres com Mario Rossy, Horacio Fumero, Andrew Ackerman, Agustí Fernandez, Lluís Vidal… entre d’altres. Anteriorment havia estudiat al Taller de Músics de Barcelona amb el contrabaixista ‘Grammy Awarded’ Javier Colina, gran mestre i mentor.

En el seus inicis com a músic professional va guanyar el premi joventut del prestigiós concurs Sona 9 amb el grup Pulpopop (2010). En aquesta mateixa època també fou guanyador del Jazz Fringe 2010 i 2011 del Festival de Jazz de Girona amb GRA ‘the trio’ i Psicolab 5tet. Tot seguit, el 2013, guanyà el concurs Jazz Fusion de la Fundació Mans Paideia de la Corunya amb TAK!. Tanmateix va ser finalista en les edicions 2012 i 2014 del concurs Jazz Jove Castelló amb GRA ‘the trio’, TAK! i Vernau Mier 5tet, entre alguns altres reconeixements.

 

Advertisements