NOM Trio

NOM Trio és música original.

També és música original quan fa estàndards.

Fins i tot és música original quan fa temes d’altres autors.

Néstor Giménez, Òscar Domenech i Manel Fortià són músics contrastats al món de la improvisació i formen per primera vegada equip en aquest trio imprevisible i juganer.

Tenim un nom, el sap tothom: NOM Trio!

Formació:

Néstor Giménez: Piano.
Manel Fortià: Contrabaix.
Òscar Domnénech: Bateria.

NOM Trio presenta… “Saca al perro que tiene hambre” (2018)

Gravat als Estudis Underpool per Sergi Felipe, masteritzat per Joan Hernandez.

LINER NOTES:

«Saca al perro que tiene hambre» és un disc que surt fruit d’una improvisada sessió d’enregistrament en els estudis Underpool un dissabte 26 de març de 2017 qualsevol. Aquesta sessió que va començar d’una manera tan aleatòria va continuar en la mateixa línia ja que no hi havia una llista de temes que volíem gravar, sinó que anàvem improvisant sobre la marxa jugant entre estàndards, temes propis i impros. No repetiem cap cançó dues vegades, anàvem provant coses de forma orgànica escoltant com ens sentíem en el moment. En una d’aquestes improvisacions vam decidir fer un duo de piano i bateria. Va sortir una improvisació frenètica però curta i molt rodona, és quan l’Óscar va dir que s’havia sentit com el gos que té gana i li ensenyes un tros de carn que saps que li agrada, perd la raó i surt instintivament disparat cap a l’objecte en qüestió. Aquesta comparativa de l’instint d’un gos amb la improvisació ens va agradar tant que es va convertir en títol de la peça i després al nom del disc. I ja per rematar el meu bòxer (Otto) es va oferir per representar l’anomenat «perro» i així aparèixer a la portada i contraportada.

Aquesta és la història de com va sortir el disc, el NOM trio (que son les inicials de Néstor, Òscar i Manel) però ja funcionava desde 2016 havent realitzat algunes actuacions per l’Estat sempre cel.lebrant la bona entesa entre els components tant a nivell musical com personal. A vegades és molt fàcil treballar i crear nova música quan l’equip s’entén i funciona. Crec que aquest és un clar exemple de com d’un dia aparentment lúdic i sense pretensions en va sortir sense esperar-nos-ho un disc tan fresc i bonic. La màgia dels estudis Underpool també hi va tenir-hi molt a veure.

M.F.

VIDEOS:

FOTOS: